Pages

Pages

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Translate

Popüler Yayınlar

5 Ocak 2012 Perşembe

God Of War

God of War Sony Computer Entertainment'e bağlı Santa Monica tarafından geliştirilen ve PlayStation 2 konsolu için 22 Mart 2005'te satışa sunulan video oyunu. Yunan Mitolojisi'ne dayanan ve aksiyon-macera türünde olan oyun, God of War serisinin piyasaya sürülen ilk oyunu olmasına karşın, seride kronolojik olarak ikinci sırada yer almaktadır.
Eleştirmenlerden ve oyunculardan oldukça olumlu tepkiler alan oyun, Academy of Interactive Arts & Sciences tarafından verilen "Yılın Oyunu" dahil pek çok ödül kazandı. God of War, IGN'nin 2007'de hazırladığı en iyi 25 PlayStation 2 oyunu listesinin 7. sırasında kendine yer buldu.[3] God of War III'ün yayımlanmasından kısa bir süre önce God of War, PlayStation 3 için 17 Kasım 2009'da, Kuzey Amerika'da, yenilenmiş grafikleriyle God of War Collection adı altında piyasaya sürüldü.[4] 18 Mart 2010'da Avrupa, Avustralya ve Japonya'da, God of War III: Ultimate Trilogy Edition adıyla yeniden yayımlandı. God of War Collection ve God of War III: Ultimate Trilogy Edition 29 Nisan 2010'da Avustralya'da, 30 Nisan 2010'da Birleşik Krallık'ta satışa sunuldu.[5] God of War Collection 'ın Birleşik Krallık dışındaki Avrupa ülkelerinde yayımlanacağına dahil bir herhangi bir bilgi ise verilmedi.[6].

God of War.jpg
Oyunun Kuzey Amerika versiyonunun kapağı
Yayımcı(lar) JP Capcom
UA Sony Computer Entertainment
Yapımcı(lar) SCE Santa Monica Studio
Tasarımcı(lar) David Jaffe
Tim Moss
Yazar(lar) Marianne Krawczyk
Alexander Stein
David Jaffe
Keith Fay
Besteci(ler) Gerard Marino
Mike Reagan
Cris Velasco
Ron Fish
Seri God of War
Oyun motoru Kinetica
Platform(lar) PlayStation 2, PlayStation 3 (God
of War Collection
adıyla)
Çıkış tarih(ler)i PlayStation 2
KA 22 Mart 2005
AVR 21 Haziran 2005
AVUS Haziran 2005
God of War Collection
KA 17 Kasım 2009[1]
AVR 19 Mart 2010
AVUS 18 Mart 2010[2]
Tür(ler)i Aksiyon-macera
Biçim(ler) Tek oyunculu
Sınıf(lar)ı BBFC: 18
ESRB: M
OFLC: MA15+
OFLC: R16+
PEGI: 18+
Ortam DVD, Blu-ray (God of War
Collection
)


Özet

 

Sparta ordusunun komutanı olan Kratos, savaş tanrısı Ares'ile yaptığı anlaşmaya göre Ares, Kratos'un düşmanlarını yok edecek, Kratos ise Ares'in hizmetine girecekti. Fakat Ares, Kratos'u kandırır ve Kratos ailesini (karısını ve kızını) öldürür. Bunun üzerine Kratos, Ares'i öldürdüğü taktirde günahlarının affedileceği vaadiyle, on yıl boyunca Olimpos Tanrıları'na hizmet eder.
Athena'nın rehberlik ettiği Kratos, Atina'da karşılaştığı bir kahinden, Ares'i yok etmenin tek yolunun Pandora'nın Kutusu'nu kullanmak olduğunu öğrenir. Bunun üzerine Kratos, Pandora Tapınağı'na gider ve kutuyu bulur. Fakat bunu duyan Ares, Kratosu öldürür ve kutuyu ele geçirir. Kratos, yer altına dünyasına gitse de buradan kurtulup, tekrar yaşayanların dünyasına gelmeyi başarır.
Pandora'nın Kutusu'nu Ares'ten geri alan Kratos, kutunun etkisiyle Ares ile savaşacak güce sahip olur. Savaş esnasında Ares, Kratos'un Blades of Chaos adlı silahını alır ve onun önceden çektiği acıları yeniden yaşamasını sağlar. Fakat Kratos, Blade of the Gods adlı silahı bulur ve Ares'i öldürür.
Ares'in ölümü üzerine Athena, Kratos'un günahlarının affedileceğini; fakat gördüğü kabuslar hakkında herhangi bir şey yapamayacaklarını söyler. Bunu duyan Kratos, acılarını dindirmek için kendini yüksek bir sağdan Ege Denizi'ne atarak intihar eder. Ares'i öldürdüğü için Kratos, Athena tarafından Olimpos Dağı'na getirilir ve yeni savaş tanrısı olur.

Soundtrack

Gerard K. Marino, Ron Fish, Winifred Phillips, Mike Reagan, Cris Velasco ve Winnie Waldron tarafından bestelenen oyunun müzikleri, Sony Connect Music Store tarafından 1 Mart 2005'de albüm şeklinde yayımlandı. Albümdeki parçaların bazılarında, oyunun çeşitli yerlerinden alınan diyaloglara rastlamak mümkündür.

Eleştiriler

God of War, eleştirmenlerden oldukça olumlu tepkiler aldı. Oyun, özellikle oynanabilirliği, grafikleri ve sesleriyle övgü topladı. CNN tarafından yapılan incelemede God of War, "oyunculara neden oyun oynadığını hatırlatan oyun" olarak tanımlandı.[15]

 Puanlar
Ortalama puanlar
Derleyici Puan
GameRankings 93%[7]
Metacritic 94/100[8]
İnceleme puanları
Yayımcı Puan
1UP.com A+[9]
Eurogamer 9/10[10]
GameSpot 9.3/10[11]
GameSpy 5/5[12]
IGN 9.8/10[13]
X-Play 5/5 [14]


Satış rakamları

Oyun, God of War II ile birlikte yaklaşık 8 milyon kopya sattı. 

Film

 

2005'te, oyunun beyaz perdeye uyarlanacağı bilgisi duyuruldu.[17] Yapımcı David Jaffe, David Self tarafından bir senaryonun yazıldığını ve filmin tanınmış bir yönetmen tarafından çevrileceğini açıkladı. Ayrıca Jaffe, Kratos rolü için Djimon Hounsou ile görüştüklerini ve filmin yapımcılıyla Universal Studios'un ilgilendiğini; fakat şu anki durumun ne olduğunu tam olarak bilmediğini söyledi.[18][19] Filmin yönetmeni için Brett Ratner düşünülse de,[20] sonradan vazgeçildi.[21] 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blog Sizce Nasıl

Powered By Blogger

İzleyiciler

Bu Blogda Ara