Pages

Pages

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Translate

Popüler Yayınlar

5 Ocak 2012 Perşembe

God Of War

God of War Sony Computer Entertainment'e bağlı Santa Monica tarafından geliştirilen ve PlayStation 2 konsolu için 22 Mart 2005'te satışa sunulan video oyunu. Yunan Mitolojisi'ne dayanan ve aksiyon-macera türünde olan oyun, God of War serisinin piyasaya sürülen ilk oyunu olmasına karşın, seride kronolojik olarak ikinci sırada yer almaktadır.
Eleştirmenlerden ve oyunculardan oldukça olumlu tepkiler alan oyun, Academy of Interactive Arts & Sciences tarafından verilen "Yılın Oyunu" dahil pek çok ödül kazandı. God of War, IGN'nin 2007'de hazırladığı en iyi 25 PlayStation 2 oyunu listesinin 7. sırasında kendine yer buldu.[3] God of War III'ün yayımlanmasından kısa bir süre önce God of War, PlayStation 3 için 17 Kasım 2009'da, Kuzey Amerika'da, yenilenmiş grafikleriyle God of War Collection adı altında piyasaya sürüldü.[4] 18 Mart 2010'da Avrupa, Avustralya ve Japonya'da, God of War III: Ultimate Trilogy Edition adıyla yeniden yayımlandı. God of War Collection ve God of War III: Ultimate Trilogy Edition 29 Nisan 2010'da Avustralya'da, 30 Nisan 2010'da Birleşik Krallık'ta satışa sunuldu.[5] God of War Collection 'ın Birleşik Krallık dışındaki Avrupa ülkelerinde yayımlanacağına dahil bir herhangi bir bilgi ise verilmedi.[6].

God of War.jpg
Oyunun Kuzey Amerika versiyonunun kapağı
Yayımcı(lar) JP Capcom
UA Sony Computer Entertainment
Yapımcı(lar) SCE Santa Monica Studio
Tasarımcı(lar) David Jaffe
Tim Moss
Yazar(lar) Marianne Krawczyk
Alexander Stein
David Jaffe
Keith Fay
Besteci(ler) Gerard Marino
Mike Reagan
Cris Velasco
Ron Fish
Seri God of War
Oyun motoru Kinetica
Platform(lar) PlayStation 2, PlayStation 3 (God
of War Collection
adıyla)
Çıkış tarih(ler)i PlayStation 2
KA 22 Mart 2005
AVR 21 Haziran 2005
AVUS Haziran 2005
God of War Collection
KA 17 Kasım 2009[1]
AVR 19 Mart 2010
AVUS 18 Mart 2010[2]
Tür(ler)i Aksiyon-macera
Biçim(ler) Tek oyunculu
Sınıf(lar)ı BBFC: 18
ESRB: M
OFLC: MA15+
OFLC: R16+
PEGI: 18+
Ortam DVD, Blu-ray (God of War
Collection
)


Özet

 

Sparta ordusunun komutanı olan Kratos, savaş tanrısı Ares'ile yaptığı anlaşmaya göre Ares, Kratos'un düşmanlarını yok edecek, Kratos ise Ares'in hizmetine girecekti. Fakat Ares, Kratos'u kandırır ve Kratos ailesini (karısını ve kızını) öldürür. Bunun üzerine Kratos, Ares'i öldürdüğü taktirde günahlarının affedileceği vaadiyle, on yıl boyunca Olimpos Tanrıları'na hizmet eder.
Athena'nın rehberlik ettiği Kratos, Atina'da karşılaştığı bir kahinden, Ares'i yok etmenin tek yolunun Pandora'nın Kutusu'nu kullanmak olduğunu öğrenir. Bunun üzerine Kratos, Pandora Tapınağı'na gider ve kutuyu bulur. Fakat bunu duyan Ares, Kratosu öldürür ve kutuyu ele geçirir. Kratos, yer altına dünyasına gitse de buradan kurtulup, tekrar yaşayanların dünyasına gelmeyi başarır.
Pandora'nın Kutusu'nu Ares'ten geri alan Kratos, kutunun etkisiyle Ares ile savaşacak güce sahip olur. Savaş esnasında Ares, Kratos'un Blades of Chaos adlı silahını alır ve onun önceden çektiği acıları yeniden yaşamasını sağlar. Fakat Kratos, Blade of the Gods adlı silahı bulur ve Ares'i öldürür.
Ares'in ölümü üzerine Athena, Kratos'un günahlarının affedileceğini; fakat gördüğü kabuslar hakkında herhangi bir şey yapamayacaklarını söyler. Bunu duyan Kratos, acılarını dindirmek için kendini yüksek bir sağdan Ege Denizi'ne atarak intihar eder. Ares'i öldürdüğü için Kratos, Athena tarafından Olimpos Dağı'na getirilir ve yeni savaş tanrısı olur.

Soundtrack

Gerard K. Marino, Ron Fish, Winifred Phillips, Mike Reagan, Cris Velasco ve Winnie Waldron tarafından bestelenen oyunun müzikleri, Sony Connect Music Store tarafından 1 Mart 2005'de albüm şeklinde yayımlandı. Albümdeki parçaların bazılarında, oyunun çeşitli yerlerinden alınan diyaloglara rastlamak mümkündür.

Eleştiriler

God of War, eleştirmenlerden oldukça olumlu tepkiler aldı. Oyun, özellikle oynanabilirliği, grafikleri ve sesleriyle övgü topladı. CNN tarafından yapılan incelemede God of War, "oyunculara neden oyun oynadığını hatırlatan oyun" olarak tanımlandı.[15]

 Puanlar
Ortalama puanlar
Derleyici Puan
GameRankings 93%[7]
Metacritic 94/100[8]
İnceleme puanları
Yayımcı Puan
1UP.com A+[9]
Eurogamer 9/10[10]
GameSpot 9.3/10[11]
GameSpy 5/5[12]
IGN 9.8/10[13]
X-Play 5/5 [14]


Satış rakamları

Oyun, God of War II ile birlikte yaklaşık 8 milyon kopya sattı. 

Film

 

2005'te, oyunun beyaz perdeye uyarlanacağı bilgisi duyuruldu.[17] Yapımcı David Jaffe, David Self tarafından bir senaryonun yazıldığını ve filmin tanınmış bir yönetmen tarafından çevrileceğini açıkladı. Ayrıca Jaffe, Kratos rolü için Djimon Hounsou ile görüştüklerini ve filmin yapımcılıyla Universal Studios'un ilgilendiğini; fakat şu anki durumun ne olduğunu tam olarak bilmediğini söyledi.[18][19] Filmin yönetmeni için Brett Ratner düşünülse de,[20] sonradan vazgeçildi.[21] 

 

Titan (mitoloji)

Saturn tarafından hadım edilen Uranos - Giorgio Vasari ve Cristofano Gherardi; Freskte birçok Titan görünüyor. (Kronos Roma Mitolojisindeki Saturn'nün         karşılığıdır.)      


 
                                                       Dante'nin İlahî Komedya eserinin "Inferno" bölümünün 31. şarkısı: Tanrı'ya karşı çıktığı için cehennemin dokuzuncu çemberi olan Cocytus'un girişinde bağlanan Titanlar (Gustave Doré, 1857, 1890'de ABD'de basılan kitabında kullanılan versiyonu)



Titanlar, Yunan mitolojisine göre efsanevi Altın Çağ'da dünyayı yönetmiş olan güçlü tanrı ırkıdır.
Genellikle baz alınan Hesiod'un theogonisine göre en başta oniki Titan vardı. Bu Titanlar değişik kavramlarla özdeştirilmiştir. Örnek olarak, okyanus, hafıza, görüntü ve doğal kanun verilebilir. Baştaki oniki Titan daha sonra başka Titanları doğurdular. Bunlardan bazıları Prometheus ve Atlas'tı. Titanlar, babası Uranus'u tahttan atan Kronus tarafından yönetilmiştir. Titanlar ise Olimposlu tanrılar tarafından tahttan indirilmiştir.

On İki Titanın Genel Özellikleri

İlk başta olan, orijinal oniki Titan ve simgeledikleri kavramlar aşağıdaki gibidir:

Yunan mitolojisinde geçen yaratıklar

Yunan Mitolojisi'nde geçen yaratıklar şunlardır:



Yunan Mitolojisi

Monsiau tarafından yapılmış, Olymposlu tanrılar betimlemesi.
Yunan mitolojisi, Yunan tanrıları, tanrıçaları ve kahramanları hakkındaki hikâyelerden oluşan sözlü edebiyatla yaratılmış ve yaygınlaşmış bir mitolojidir. Günümüzde, bu mitoloji hakkındaki bilgilerimizi bu sözlü edebiyatın yazılı hallerinden alıyoruz. Tarihçiler, mitoloji hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için de bazen zamanın sanatındaki ipuçlarını bile toplar.
Genel olarak Yunan mitolojisi Yakın Doğu ve birçok Avrupa mitolojosini etkilemiştir. Yunan Tanrılarının herbiri Romalılar tarafından kabul görmüş ve farklı isimler kullanılmıştır. Roma mitolojisi nerdeyse tamamen Yunan mitolojisini baz almıştır. Yunan mitolojisindeki efsanelerde çoğu eski Yunan tanrıları insan şeklindedir. Yunan tanrılarının yaratılış hikâyeleri seçilmiş 12 tanrı (ki bu 12 tanrı, 5 kadın ve 7 erkekten oluşur) Olimpos Dağı'nnda otururlar, her şey Olymposlu Tanrılarla Titanların savaşlarıyla başlar ve Olymposluların zaferiyle son bulur. Savaştan sonra Titanlar cezalandırılır. Gaia, Khaos (Khaos zaten Titanlar tarafından yok edillmişti.), Phoebe ve Kronos (bkz.: Titan) gibi Titanlar Tartarus a gönderilir (Tartoros bir titan fakat Tartarus sonsuzluğa kadar giden bir yeraltı yeridir.). Tartarus'ta sonsuza kadar süren bir cezaya Olympos Tanrıları tarafından bırakılır. Yerküreyi taşımak ile cezalandırılan Atlas gibi, bunula birlikte Titanlardan Olymposluların yanına geçen Titan tanrılarıda vardır Prometheus gibi,Yunan Tanrıları dünyayı Olympos Dağının üstündeki bulutların üstünden idare ederler. Toplamda 12 Tanrı bulunur. Bu 12 sayısı hiç bozulmaz, bir tanrı eklenirse bir başkası bu listeden çıkar. Şimşeklerin efendisi Zeus nice savaşlar vererek yönetimi babası Kronos ve onun yardakçıları titanların elinden almış, 3 erkek kardeşiyle dünyayı bölüşmüştür. Çekilen kuraya göre gökyüzü Zeus'a, denizler Poseidon'a, yeraltı da Hades'e düşer. Herkes görev dağılımından sonra Olympos'a çıkar ve dünyayı yönetmeye başlarlar.

Trol (mitoloji)


                                                 Troller ve kaçırılmış bir prenses (John Bauer, 1915)
                                                 bir prenses (John Bauer, 1915)
Troll, İskandinavya folkloründe geçen ve korkunç gözüken bir mistik, insanımsı yaratıktır. Troller folklörde, İngiliz peri masallarındaki Ogreler benzeri şeytani devlerden, dağlarda yaşayan, dağa insanları kaçıran, vahşi ve daha insan benzeri yaratıklara kadar birçok farklı şekilde tasvir edilmişlerdir. Shetland ve Orkney masallarında, troller trowe olarak anılmıştır. Japonca'da ise troll için kullanılan sözcük tororu`dur.
İskandinav edebiyat, sanat ve müziği, romantik dönemden başlayarak bugüne kadar trolleri birçok farklı şekilde adapte ederek, genelde çok büyük kulak ve burunlara sahip bir yerli halk biçiminde kullanmıştır.

Wolfteam

Wolfteam Online
250px
Dağıtıcı(lar) JoyGame
Tasarımcı(lar) SHR İnteraktive
Platform(lar) Microsoft Windows
Çıkış tarih(ler)i [[]] 2009
Tür(ler)i MMOFPS
Biçim(ler) Online
Ortam İndirme
Sistem gereksinimleri Minimum Tavsiye Edilen
İşletim Sistemi   Windows 2000   Windows XP 
CPU   Pentium 1.4 Ghz   Pentium4 2.2Ghz veya daha üstü 
RAM   1024MB veya daha üstü   1024 MB veya daha üstü 
Grafik Kartı   Geforce 5700 veya daha üstü   Geforce 6800 veya daha üstü 
Sabit Disk Alanı   625MB   625MB 
DirectX Versiyonu   Direct X 9.0c   Direct X 9.0c 


Wolfteam, çok oyunculu online istemci MMOFPS oyundur.Türkiye'de ve diğer avrupa ülkelerinde oynanan Wolfteam kurt adamlar ve insanların savaşını konu alarak yapılmıştır.

Konu başlıkları

 

 

 

Hikayesi 

Yakın zamanda mutlak insan sağlığını bulma, koruma ve yaşatma araştırmaları sırasında DNA'ları kurtlarınki ile benzeşen kimi insanlar keşfedildi.
Bu insanların çoğunun mükemmel fiziksel performans gösteren atletler ve paralı askerler olduğu ortaya çıktı ve hepsinin diğer insanlardan daha kısa bir yaşam süresi olduğu saptandı.
"Epoxyn" adlı yeni ilacını, DNA'ları kurtlara benzeyen insanların tedavisi için piyasaya çıkaran uluslararası şirketler grubu Pfien, aynı zamanda tam olarak ters tepki yaratan "Anti-Epoxyn”i buldu ve büyük bir gizlilik içinde bu zehri Fransız Ordusu'na sattı.
Fransız Ordusu, "WolfTeam" yani Kurt Takımı adında, 2. Yabancı Lejyon olarak da bilinen yeni ve özel bir güç kurdu. Kurulan bu takım için dünya çapında araştırmalar yapan Fransız Ordusu, buldukları özel birliklerle Wolfteam’i gün geçtikçe güçlendirdiler.
Takıma girebilmenin tek kuralı, basit bir fizik testinden geçmek ve "Anti-Epoxyn"e uyumlu olunup olunmadığını anlamak için yapılan kan testiydi. "Yabancı Lejyonlar" kurallarına göre, Lejyona alınan birliklerin yaşları, fiziksel kabiliyetleri ve kendi ülkelerinde yasal olmayan işlere bulaşıp bulaşmadıkları herhangi bir değer taşımıyordu.
"WolfTeam"’in kuruluş amacı, Anti Epoxyn’in yarattığı güç ile insanüstü performans gösteren, askeri taktikler ve casusluk gibi stratejilerde dünya çapında rakibi olmayan özel bir savaş örgütü haline gelmekti.
"WolfTeam"in ünü sürekli olarak büyüdü ama zaman ilerledikçe Fransız Ordusu bu gücün kontrolden çıktığını fark etti. WolfTeam takımındakiler, görevlerini tamamladıktan sonra gereksiz cinayetler işliyorlar, savaştıkları bölgeyi darmadağın ediyorlar ve bir kere kan banyosu başladığında hiç bir emre itaat etmiyorlardı.
Her "WolfTeam"in bir lideri vardı ve takım üyeleri liderlerine eksiksiz olarak itaat etmek zorundaydı. Ama zamanla, "WolfTeam" savaşçılarının rütbe ile orantılı olmayan bir takım içi düzeni oluşmuştu. Fransız Ordusu bu düzensizliğin Anti-Epoxyn'in bir yan etkisi olduğunu düşündü ve Pfien ile birlikte araştırma başlattı.
Bir gün, yedi "WolfTeam" üyesi savaş bölgesi dışında birbirlerini öldürdüler. Askeri Polis ve Pfien'in araştırmacıları konuyu çözüme ulaştırmak için bölgeye sevk edildiler ama suikasta kurban gittiler; bu noktadan sonra tüm "WolfTeam" üyeleri ordu ile bağlarını kopardılar.
"WolfTeam" üyeleri artık ordudan bağımsız paralı askerler olarak yaşamlarını sürdürüyorlar ve Fransız Ordusu'nun kendilerini kovalamasına karşı tüm güçleri ile savaşıyorlar.

Oyun Türleri

 

İŞGAL MODU

Haritada 5 üs var ve verilen zaman içerisinde hangi takım her birini veya daha fazlasını ele geçirirse oyunun galibi olur.
Oyuncular Üs etrafında kaldıkça Üs'sün Yöneticisi el değiştirir. Ne kadar fazla savaşçı bir üste toplanırsa, o kadar hızlı işgal edersiniz. Üs önem sıralamalarına göre her Üs'sün ele geçirebilme önemi ve gerekli zaman ihtiyacı bu koşullara göre değişir.
WolfTeam Haritası
ÖLÜM OYUNU MODU

Oyunda hangi takım daha fazla öldürme puanına sahipse oyunu kazanır
Oyunda en fazla öldürme puanına sahip oyuncuya 'Kral' ünvanı verilir ve eğer Kral'ı öldürürseniz iki öldürme puanı kazanırsınız.
WolfTeam Haritası
YIKIM MODU

Kırmızı Takım bomba bölgesine bomba yerleştirir, ve bomba patlayana kadar bölgeyi korumak durumundadır.
Mavi Takım bombanın yerleştirilmesini engellemeye çalışacak. Bir defa bomba yerleştirildiğinde Mavi Takım bombayı imha etmek için savaşmak zorunda olacak. Bomba patlamadan önce hangi takım rakibinin tüm üyelerini yok ederse, oyunu kazanmış sayılır. Bomba patladığında Kırmızı Takım kazanır. Bomba imha edildiğinde Mavi Takım kazanır.
WolfTeam Haritası
KURT İŞGALİ MODU

Haritada 5 üs var ve verilen zaman içerisinde hangi takım her birini veya daha fazlasını ele geçirirse oyunun galibi olur.
Kırmızı Takım İnsan, Mavi Takım Kurt'lardan oluşur.
WolfTeam Haritası
EX-İŞGAL MODU

İnsanların ve Kurtların omuz omuza savaştığı bir türdür EX-İşgal Modu. En güçlü strateji, en güçlü takım kombinasyonundan geçer.
Tüm 5 karargahı da ele geçiren takım oyunu kazanır. Sınırlı zamanda, en çok karargah ele geçiren takım kazanır. Büyük öneme sahip bir karargahı ele geçirmek daha çok zaman alacaktır. Bu durumda kurt ve insanların omuz omuza iyi bir strateji oluşturmaları şarttır. Eğer iki takım da eşit sayıda karargaha sahipse oyun, denge bozulana kadar devam eder.
WolfTeam Haritası
YIKIM S2 MODU

İnsana karşı kurtların yıkım modu. Kırmızı takım insan, mavi takım kurt. Düşmanın yolunu kesip yıkım için yeterli zamanı kazanın.
Kırmızı takım, belirlenen bölgeye patlayıcıları yerleştirirken mavı takım da orayı savunmaya çalışır. Eğer bomba yerleştirilmezse karşı takımı yokeden takım kazanır. Eğer belirlenen zaman içinde bomba yerleştirilmezse mavi takım, yerleştirilir ve patlaması sağlanırsa kırmızı takım kazanır. Eğer bomba imha edilirse mavi takım kazanır.
WolfTeam Haritası
UYKU MODU

Uyku Modu, düşmanları uyuttuğunuz ve takım arkadaşlarınızı uyandırdığınız bir bölümdür. Takım arkadaşlarını uyandır! Takım oyunu, bu modda kazanmanın tek yoludur. Karşı takımdaki tüm oyuncuları öldüren takım kazanır. Sınırlı zamanda en çok üyesi hayatta olan takım kazanır. Hayatta kalan kişiler kendi takım arkadaşlarını uyandırabilirler. Takım arkadaşınızı uyandırmaya çalışırken vurulmamaya dikkat edin. Eğer süre sonunda iki takım da eşit sayıda üyeye sahipse oyun, denge bozulana kadar devam eder.
WolfTeam Haritası
BIÇAK MODU

Bu modda oyuncu sadece bıçak kullanabilir. "Silah Ayarla Seçeneği" ekranı bulunmamaktadır.
WolfTeam Haritası
TABANCA MODU

Bu modda oyuncu yalnızca ana silah dışında bir ekstra silahla tabanca kullanabilir.
WolfTeam Haritası
SNIPER MODU

Bu modda oyuncu ana silah olarak sadece sniper kullanabilir. Silah seçme ekranında temel bir sniper seti vardır.
WolfTeam Haritası

Karakterler

Angela Mao Pagan tıbbi ilaç laboratuvarının sahibi ve aynı zamanda yarı Çinli yarı Amerikan olan babası babası Dr. Mao zeki bir adamdır. Fakat bir gün, bir çeşit yaratık tarafından ısırılarak öldürülmüş halde bulunur. Angela, babasının rakip güçler tarafından öldürüldüğünü düşünüp ölüm sebebini araştırmaya başlar. Annesinin sürüş kabiliyetini, babasının zekasını alan Angela Kurt askeri akademisini başarıyla bitirir. Artık o, Kurt Takımı'nın önde gelen teğmenlerinden biri olmuştur. Christopher Smith Çok uluslu kuvvetler Kurt Takımını, 1. Kurt Birliği ya da şimdiki adıyla Lycan örgütünü gizli tutmak için oluşturmuştur. Kurt Takımının tüm üyelerine Pagan tibbi ilaç şirketinin Anti-Epoksin enjekte edilmiştir, bu sayede Ölümsüz Kurt sendromunu birkaç yan etkisiyle birlikte kontrol edebilmektedirler. Eskiden Amerikan Ordusu'nun bir komandosu olan Christopher Adana İncirlik Üssünde de görev yapmıştır, geçmişte verdiği yanlış bir karar yüzünden tüm birliğinin yok olmasına neden olmuştur. Bu olaydan sonra Kurt Takımı'na alınmış ve şu an da keşif ekibinin kaptanlığını yapmaktadır.
Adriana Tenorio Lycan'ın duygusal üyesi. Lycan'a kuzeni, aynı zamanda patronu olan Pedro sayesinde katılmıştır. Pedro'nun insanlara karşı sert ve kurnaz yaklaşımlarından dolayı düşman edinmesinden ve yalnız kalmasından endişelenen Adriana, düşmanlarla aradaki dengeyi sağlayan özel biri haline gelmiştir. Güzelliğini kullanarak arkası kuvvetli politikacılardan çok gizli devlet sırlarını ele geçirmektedir. Fiziksel olarak güçlü değildir ve strateji bilgisi yoktur fakat doğal casusluk yetenekleri onu ekibin özel bir üyesi kılmaktadır.
Pedro Gomes 1. Kurt Birliği üyesiydi ve daima kazanma hırsıyla yanıp tutuşan biri olarak tanınırdı. Sonunda birlik komutanını öldürdü ve liderliğe sahip oldu. Ardından birliği bir örgüte dönüştürüp Lycan adını verdi. Pedro 1990'lı yıllarda Afganistan ve Lübnan'da özel gerilla eğitimi aldı. Kardak harekatı sırasında Türk ordusuna taktiksel bilgi sağladı.

Oyunun Sıralama veya Puanlama Sistemi Rütbe'dir.Rütbelere Göre Sıralanır ve Derecelendirilir. 


 


 



Knight Online

Knight Online, MGame Corporation ve Noah System tarafından geliştirilmiş bir devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunudur (MMORPG,Massive Multiplayer Online Role Playing Game ). Dünyanın farklı bölgelerinde farklı şirketler tarafından ücretsiz (Free2Play) veya ücretli (Pay2Play) olarak hizmete sunulan Knight Online'ın toplamda seksenden fazla ülkede milyonlarca oyuncusu bulunmaktadır.

Dünyalar

Oyuna yeni başlayan oyuncuların yapmaları gereken ilk şey ırk seçimidir. Her dünya, birbirine bağlı toplam iki alt dünyadan (örneğin Ionia 1, Ionia 2) oluşmaktadır. Oyuncu, oluşturduğu karakterlere ve edinilen eşyalara, bağlı olduğu dünyanın her iki alt parçasında da ulaşabilir; fakat farklı dünyalar arasında (örneğin Ares ve Dies) bu şekilde bir bağ bulunmamaktadır. Ayrıca Knight Online a ek olarak Japonya,Tayvan,Kore ve Doğu Avrupa ülkelerini kapsayan Euro Knight Online isimli telif ve lisans haklarına sahip serverlar da açılmış bulunmaktadır. En son olarak Taiwan Knight Online ve Euro Knight Online serverları gelmiştir. Euro Knight Online OB(Open Beta) ve CB(Closed Beta) evrelerini gerçekleştirip 1 Kasım 2011 tarihinde resmi olarak serverin açılacağını belirtmiştir.
Knight Online'daki dünyalar, oluşturulma tarihlerine göre şu şekilde sıralanabilir (USKO sunucu isimleri):
  • Ares
  • Dies
  • Xigenon
  • Beramus
  • Cypher
  • Olympia
  • Edana
  • Manes
  • Pathos
  • Logos
  • Ronark
  • Girakon
  • Carnac-East
  • Carnac-West
  • Akara
  • Ionia
  • Kronos
EuroKO (PVP)
  • Troya(Yeni)
  • Callisto(Yeni)
  • Europe
  • Rosetta
Dünyalar arasında oluşturulma tarihlerine göre farklar -oyun içi deneyim puanı (experience) veya eşya düşme olasılığı (drop)- olabilir.

Eklenti Paketleri

Knight Online; sık aralıklarla yayınlanan yamaların yanı sıra, şimdiye kadar dağıtılan beş büyük eklenti paketi ile de büyük bir gelişim göstermiştir.
  • Knight Online (0.8-1.298 patchlerini içeren oyunun ilk hali.)
  • Knight Empire
  • Reign of the Fire Drake
  • Moradon: The Resurrection
  • Knight Online Forgotten Frontiers.
  • Knight Online Chaos
  • Knight Online Under The Castle (Japko, Koreako, Taiwanko da aktif olan, Usko ve Euko'ya gelmesi beklenen son büyük patchtir.)

Irklar

Oyunda kontrol edilebilen iki ırk ve her ırk için dört farklı karakter sınıfı bulunmaktadır. Bu nedenle oyunda kişiler arasında farkı en çok yaratacak Irklar ve Class seçimleridir. Class seçimleri çok önemlidir örneğin bir boss kesmek için Warrior(Savaşçı) öne çıkarken Exp kasmak için Archery(Okçu) National Point (NP) kasmak için Assasian(Suikastçi) öne çıkıyor. Mageler sahip olduğu uzak mesafe ve alan Skilleri ile karşı ırka çok büyük hasarlar verebilir. Priest(Rahip) ise Heal(İyileştirme) ve Poison(Zehir) Skilleri ile etkilidir.
Sınıf El Morad Karus
Barbarian Male El Moradian Female El Moradian Arch Tuarek Tuarek Wrinkle Tuarek Puri Tuarek
Warrior Evet Evet Evet Evet Hayır Hayır Hayır
Rogue Hayır Evet Evet Hayır Evet Hayır Hayır
Mage Hayır Evet Evet Hayır Hayır Evet Evet
Priest Hayır Evet Evet Hayır Evet Hayır Evet

 

Sınıflar

Knight Online; Warrior (Savaşçı), Rogue (Okçu, Suikastçi), Magician (Büyücü) ve Priest (Rahip/Ruhban Sınıfı) olmak üzere dört temel karakter sınıfı içermektedir. Bu sınıflar kendi aralarında yeteneklerine göre ayrıldıkları gibi, oyuncular tarafından tasarımlarından farklı amaçlarla kullanılan (örneğin Battle Priest) sınıflar da bulunmaktadır.[1]
Sınıf Tanım Yetenekler Master (Ustalık) İsmi Açıklama
Warrior Yakın dövüş savaşçısı, yüksek HP (Sağlık Puanı), Yüksek Defans Attack, Defense, Passion/Berserking Berserker Hero (Karus), Blade Master (El Morad) Oyunun tank karakteri, güçlü bir boss öldürüleceği zaman ihtiyaç duyulan ilk karakter. Rogue kadar olmasa da kısıtlı combo imkânına sahiptir. Sabit ve sürekli vuruş gücüne de sahiptirler.
Rogue Assassin (Suikastçı) / Archer (Okçu) Archery, Assassin, Explore Shadow Vain (Karus), Kasar Hood (El Morad) Hız ve yeteneğin öne çıktığı karakter. Assassin'ler combo yaparak kısa süre içerisinde çok yüksek hasar verebilirler. Okçular ise yüksek saldırı gücüne sahip olmasalar da oyundaki en uzak menzile sahip karakterlerdir.
Mage Menzilli büyüler, düşük defans Flame, Glacier, Lightning Elemental Lord (Karus), Arch Mage (El Morad) Alan büyüleri (AoE) sayesinde yaratıkları ve düşmanlarını toplu halde öldürebilen, teleport yetenekleri ile parti üyelerini yanlarına ışınlayabilen Mage'ler; oyunun en önemli sınıflarından birisini oluşturmaktadır. Çoğu kişi için en kötü sınıf olsalar bile, Warrior kadar güçlüdürler. Düşük defans ve az can dezavantajlarını, uzun mesafe ve alan atış avantajlarıyle kapatırlar.
Priest İyileştirme ve koruma büyüleri, Battle Priest (yüksek hasar, düşük defans) Healing, Aura, Holy Spirit/Talisman Shadow Knight (Karus), Paladin (El Morad) En çok aranan parti üyesi. Yüksek defans ve sağlığa sahip Intelligence Priest veya düşük defans ve yüksek saldırı gücüne sahip Battle Priest olabilirler.

 

Klan Sistemi

Klanlar, aynı ırka (El Morad veya Karus) mensup oyuncular tarafından oluşturulan gruplardır. Bir klanda en fazla 1 lider, 3 asistan ve toplam 36 karakter bulunabilir. Ayrıca bir Üst Clan Sahibi yani grade 3 olup pelerin atı olan Caitharos'u kesen bir clan başkanı oyunda pelerin olmayan 2 klana müttefiklik (ally) verip o clanları da pelerin sahibi yapabilirler.
Klan sisteminin başlıca özellikleri şunlardır:
  • Klan partileri
  • Klan içi yardımlaşma
  • Arkadaş ortamı, sohbet
  • Grup halinde oynamanın verdiği haz
  • Clan Chat bölümü ile hızlı ve rahat iletişim
  • Yeni arkadaşlıklar kurma
Oyunda beş aşamalı bir klan sistemi uygulanmaktadır. Beşinci seviye, klanlar için en alt seviye iken; birinci seviye en üst klan seviyesini temsil etmektedir. Üçüncü seviye ve üzeri klanlar Knight görevini başarı ile tamamlarlarsa pelerin giyme ayrıcalığını elde etmektedirler.
Seviye Gerekli National Point Ayrıcalık
V 0 - 74,000 Yok
IV 74,000 - 144,000 Yok
III 144,000 - 360,000 Pelerin satın alabilmek & Castle Siege War'a katılabilmek
II 360,000 - 720,000 Pelerinde sembol kullanabilmek
I 720,000+ A yeni gelen oyun sürümlerinde klan grade şekilleri dahada gelişti a grade royal grade gibi.
Level 30 veya üzerindeki, envanterinde en az 500.000 altın bulunduran ve ait olduğu sunucuların birincisinde bulunan (Örneğin Dies 1, Beramus 1, Logos 1...) karakterler, kendi ırklarına ait kaledeki (El Morad Castle veya Luferson Castle) bulunan Inn Hostess isimli NPC aracılığıyla istedikleri isimde bir klan kurabilirler. Aynı bölge içerisinde, önceden kurulmuş klanlara da katılmak mümkündür. Aynı isimde birden fazla klan olamaz.

 

 

 


 


4 Ocak 2012 Çarşamba

Counter-Strike Jailbreak Nedir ?


Jail Break Nedir? Nasıl Oynanır?
Jail Break maplarında temel madde mapın bir hapishane olmasıdır. Bu hapishanede Terörler mahkum olarak hücrelerde doğarlar.Mahkumların elinde sadece yumruk vardır.
CT ler ise gardiyan olarak silah odasında doğarlar. Gardiyanlar arasından bir adet komut veren seçilir.Komut veren gardiyan diğer gardiyanları hapishanenin kaçma yerlerine gönderir ve bu sayede mahkumların kaçıp isyan etmesini engellemeye çalışır.
Mahkumların hücre kapıları açıldığından itibaren 10 saniye içerisinde kafese veya komut veren kişinin belirlediği herhangi bir yere toplanmak zorundadır. Bu süre içerisinde gelemeyen mahkumlar öldürülür. Kafeste toplanan mahkumlara emir komutları verilir. Bu komutlara uymayan yada komutları yanlış uygulayan mahkumlar öldürülür. Tabi bu sırada isyan etmek isteyen mahkumlar gözlerini kestirdiği bir gardiyana yumruk atıp öldürme şansına sahiptir.
 
Jail Break Kuralları
 
*Gardiyanlar komut veren kişinin söylediği yerlere gitmek ve dediklerini yapmak zorundadır.
*Gardiyanlardan birisi yanlışlıkla mahkumlardan birini vurursa kendine o el kill çeker.
*Mahkumları bilerek öldüren gardiyan ise süresiz banlanır.
*Round Süresi 10dk dır, bu sürenin aşılmamasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde adminler oyuna müdahale edebilir.
*Kaçan mahkumların yerlerini söylemek yasaktır.
*Mahkumlar istedikleri zaman isyan yapabilirler. Herhangi bir gardiyanı yumruk atarak öldürebilme hakkına sahiptir.
 
Tsay : Sadece uyarı ve duyuru amaçlıdır.
Mikrofon : Sadece komut veren konuşur.
Noclip : Kesinlikle yasaktır. (Sadece sıkışma, bugda kalma gibi durumlarda kullanılabilir.)
Heal : Oynanan oyuna bağlı olarak verilir, gereksiz hp vermek yasaktır.
Revive : Kullanmak kesinlikle yasaktır.

Counter-Strike Zombi Mode

1)Zombi Mod Nedir ?
Zombi Mod, CT Ve T 'lerin dost oldukları tek moddur (:Bu Modda Serverda Rast Gele biri Virus Enfeksiyonu Kaparak Zombiye dönüşürVe Kendisi İnsanlara dokunarak Zombi Yapmaya ve Onları Ele Geçirmeye Çalışırİnsanların Eli Armut toplamıyo tabeİstenilen Yerde Mermi Alma,Bazı Serverlarda mermi bitmemesi ve Ayrıca Özel yapılan maplardaki Siperlerde Koruma Olarak Çok Olanak Sağlıyor

2)Zombi Çeşitleri Nelerdir ?
1Klasik Zombi: Normal Bir Zombi OlursunuzBir Fark yok
2Şişman Zombi: 4x HP Verir Kolay Ölmezsiniz yane
3Radyo Aktif Zombi: Dolandığı yerlere virüs enfeksiyonu verir
44x Öldürücü Zombi: Vuruşunuz 4 Katı Etkili Hale Gelir
5Zıplayan Zombi: 3 Katı Fazla Zıplar

3)Maplar Nasıl ?
Maplar Gerçekten Özenle DüşünülmüşSiper Alanları Tepelere Çatılara Çıkmak için bir Sürü Düzenekler KurulmuşAyrıca Ekstra Yapılan Mapların Özellikleride Çok Güzel

4)Takım Oyunu Olmadan Yenilmez!
Takım Oyunu Oynamadan Zombileri Kolay kolay yenemezsinizArkadaşlarınıza Pozisyon Vermeniz GerekirUnutmayın Zombiler Kolay Kolay GebermiyorŞahsen Ben 1-2 Netten Tanıştığım kişi beraber Servera Girdiğimiz Zaman,Birbirimize Komut Vererek OynarızBaşarı Kaçınılmaz Bu Yolla

5)Fenersiz Yapamazsınız !
Oynanan Tüm Maplerde Karanlık ve Sis HakimZombiler Kolay NightVision Var Onlarda Her Yeri Aydınlık Gibi GörebiliyorlarSizde Böyle Bir Lüks YokMecburen Fener Kullanmanız Gerekebilir
Not:Bazen Size Yerinizi Belli Edebilir Dikkat !

Counter-Strike

Counter-Strike (Türkçe: Karşı Taarruz), Minh Lee ve Jess Cliffe tarafından yaratılmış Half-Life adlı oyunun eklentisi olup daha sonra Valve Corporation tarafından isim hakları satın alınarak geliştirilmeye devam edilmiş bir taktiksel FPS aksiyon oyunudur. Kısaca CS ya da Counter olarak da adlandırılır. Counter-Strike: Condition Zero, Counter-Strike: Source ve Counter-Strike: Anthology olarak üç ayrı oyun hâlinde piyasaya sürüldü. Counter-Strike: Global Offensive adlı yeni oyunun 2012 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenmektedir.[1]
Counter-Strike
Counter Strike
Yayımcı(lar) Valve Corporation
Dağıtıcı(lar) Sierra
Yapımcı(lar) Minh Lee, Jess Cliffe
Oyun motoru GoldSrc, Source
Platform(lar) Microsoft Windows, Xbox
Çıkış tarih(ler)i 12 Haziran 1999
Tür(ler)i Birinci şahıs nişancı
Biçim(ler) Tek oyunculu
Çok oyunculu
Sınıf(lar)ı ESRB M
PEGI 15+
OFLC MA15+
Ortam CD
Sistem gereksinimleri İşlemci: Pentium 133 / RAM: 24 MB / Video Modu: 2 MB VRAM / Disk Alanı (MB): 400 / Ses kartı: Evet / DirextX v7.0 Counter Strike Condition Zero Sistem Gereksinimleri İşlemci: 500 MHZ işlemci / Ram: 96 MB / Video Modu: 16 MB. 3 Boyutlu Ekran Kartı / Disk Alanı (MB): 500 / Ses kartı: Evet / DirextX v9.0c

Counter Strike: Source sistem gereksinimleri:
İşlemci: Pentium 4.1 GHZ / RAM: 256 MB / Video Modu: 64 MB Ekran Kartı RAM / Disk Alanı (MB): 2000 / Ses kartı: Evet / DirextX v9.0c


Oynanış

Oyun teröristler (Terrorists) ve terörle mücadele ekibi (Counter-Terrorists) olmak üzere iki takım olarak devreler halinde oynanmaktadır. Her devre başında takımlar önceki devreki başarılarına göre kazandıkları para ile kendilerine silah alırlar. Ekonomi sistemini bu şekilde uygulayan ilk oyun olmuştur. Gruplara özel silahların da bulunmasına rağmen genel kullanıma açık silahlar çoğunluktadır. Örneğin AK-47 teröristlerde, M4A1 ise terörle mücadele ekibindedir. Counter Strike 1.6'da terörle mücadele ekibine FAMAS, teröristlere ise Galil eklenmiştir. Her oyuncu 800 dolar ile başlar ve her tur başına bu miktar artar. Kazanan grubun artış miktarı daha fazla olmakla beraber, özel bazı durumlarda kişinin parası da artabilmektedir. Örneğin rakip oyuncuyu öldürmek 300 Dolar kazandırır. Karşı takımın tüm oyuncuları öldürüldüğünde veya görev tamamlandığı takdirde tur sonuçlanır ve yeni oyun başlar. Ölmeyen oyuncunun eşyaları kalır. Yeni turda para, kazanan takımın daha fazla olmak üzere, belli bir miktar artar.

Harita türleri

Terörist ve terörle mücadele ekibinin farklı noktalarda başladığı, harita programları ile yapılan, genellikle bu iki grubun da zıt hedefleri bulunduğu haritalardır. Bölümlerde hedef ya karşı takımı tamamen öldürmek ya da görev yapmaktır. Her takım kendi takım arkadaşlarıyla beraber önceden haritada belirlenmiş noktalarda oyuna başlarlar. Bölümler Valve'nin resmi olarak yayınladığı, Valve Hammer Editor adlı harita yapım programı aracılığıyla oluşturulur.Başına getirilen ön eklerle haritanın türü belirlenir.

Bomba imha/kurma

de: Teröristlerin amacı önceden belirlenmiş hedeflere bomba koymaktır. Genellikle iki farklı bölge vardır. Her turda bir teröristte bomba bulunur ve bomba kurulduktan sonra patlaması için belli bir süre geçmelidir. Bu süre içinde bombayı korumalılardır. Terörle mücadele ekibinin amacı ise bomba kurulmasını engellemek, kurulduğu takdirde de onu imha etmektir. Bomba kurulursa ve bütün teröristler ölse bile bir tane terörle mücadele üyesi bombayı imha etmez, patlarsa teröristler kazanır. En çok oynanan harita türlerindendir.

Rehine kurtarma/koruma

cs: Terörle mücadele ekibinin amacı teröristlerin önceden kaçırmış olduğu rehineleri güvenli bölgeye götürmektir. Son rehine de kaçırıldıktan sonra tur biter. Teröristlerin amacı ise rehineleri korumaktır. En çok oynanan harita türlerindendir.

Hapishane

jail : Counter Teröristler gardiyan olur. Teröristler mahkum olur. Mahkumların durduğu odalar vardır. Bir Counter Terörist komut verir. Teröristlerde silah olmaz.T'ler eğilerek gitmek zorundadır. CT'ler komut verir. T'ler bu komutları uygular yoksa ölürler. Böylece sona kalan T'ye silah verilir. Eli T'nin almasına izin verilir. Modda bir sürü oyun şekli vardır. Yarış, simit vb. türlerde oyun vardır. T'lerin başka kazanma yolları da vardır. Örneğin isyan yapabilirler. Tabi yakalanmadan. Silah deposundan gidip silah alınır. Eğer T'ler gardiyanları öldürürse isyan başarılı geçmiş olur ve diğer el başlar.

Suikast

as: Eğer gönüllü yoksa (Takım seçme menüsünde VIP seçeneği) her turda bir terörle mücadele ekibi oyuncusu VIP olur. Güçlü bir çelik yelek ve HK USP ile oyuna başlar. Terörle mücadele ekibinin amacı, başka silah kullanma hakkı olmayan bu VIP oyuncuya VIP kurtarma noktasına kadar yol boyunca eşlik etmektir. Teröristlerin amacı ise VIP'yi öldürmektir. VIP ölürse tur biter.

Terörist kaçış/Kaçışı engelleme

es: Teröristlerin amacı bölgeden kaçarak belli bir noktaya ulaşmaktır. Teröristlerin yarısı kaçmayı başardığında tur biter. Terörle mücadele ekibinin amacı ise bunu engellemektir.

Silahların yerden alındığı haritalar

fy: Silah satın alma olayının kaldırıldığı ve silahların yerlerde bulunduğu haritalardır. İki takım da eşit şartlarda başlar ve amaçları karşı takımı tamamen öldürmektir.
awp: Aynı Fy harita tipine benzer fakat yerde bulunan silahlar sadece AWP olanlardır. Genellikle iki takım arasında geniş bir boşluk bulunur. İki takım da eşit şartlarda başlar ve amaçları karşı takımı tamamen öldürmektir.
he: Tıpkı Awp harita tipine benzer fakat yerde bulunan silahlar sadece el bombalarıdır. İki takım arasında boşluk (Bazen kırılmayan ya da kırılabilen cam) bulunur. İki takım da eşit şartlarda başlar ve amaçları el bombası atarak karşı tarafı öldürmektir.
gg: Açılımı gun game olan modda amaç yeni silahlar açmaktır. 3 yada 2 adam öldürüldüğünde bir sonraki silah alınmaktadır. Ayrıca oyunda bıçak ile öldürme olursa, bıçaklanan oyuncudan 1 seviye düşürülür ve bu seviye bıçaklayan oyuncuya verilir. Oyundaki son seviye "bıçak"tır. Oyuncu bıçak seviyesinde 3 ya da CSS de 1 oyuncu bıçaklarsa oyun biter, diğer gg haritası açılır.

Kayarak ilerlenen haritalar

surf: Oyuncular çeşitli şekilde hazırlanmış rampa benzeri objelerde kayarak ve çeşitli yerlere ulaşarak silah alır ve düşmanı öldürmeye çalışırlar.
War3: Bu oyun modunun amacı karşı takımın oyuncularını öldürerek exp kazanmaktır.

Atlamalı haritalar [değiştir]

deathrun: Terörle Mücadele önüne çıkan engelleri aşmayı dener, teröristler bunu bastığı düğmelerle çeşitli yollardan engellemeye çalışır, eğer terörle mücadele başarılı olursa en sonunda teröristin olduğu bölgeye ulaşır ve teröristi infaz eder.

Hile

Counter Strike, hileciler tarafından çıkışından itibaren hile yapılma yolları aranan bir oyun olmuştur. Oyun içinde, hile, kullanıcıların bazı programlarla yaptıkları "hack" olarak bilinmektedir. Sıkça karşılaşılan hileler:
  • Duvar hack, oyuncuların duvarların içinden görmesini sağlar. Bu, normalde görülmez cisimleri göstererek ya da duvar kaplamalarını saydamlaştırarak çalışır.
  • Hız hack, oyuncunun hızını arttırır. Bu, sunucuya hatalı datalar yollanarak yapılır.
  • Tepme yok, silah fiziksel özelliklerini kaldırarak tepmesini engeller.
  • Saçılma yok silahın x ekseninde kıpırdamadan hareketini mümkün kılar.
  • Hedef botu, oyuncuların bulunduğu yere otomatik nişan alır.
  • ESP, düşman hakkında bilgi sağlar, örneğin sağlık, isim, uzaklık ve haritada yerdeki silahlar.
  • Namlu hack, bir çizgi olarak düşmanın baktığı yeri gösterir.
  • Anti-flaş veya anti-duman, flaş ve duman bomba efektlerini kaldırır.
Valve Hile Karşıtı Sistemi'ni (VAC) uygulamaya geçirdi. Bu sayede, VAC korunumlu sunucularda, hile yapan oyuncuların hesapları kalıcı olarak engellenmekte ve VAC korunumlu başka hiçbir sunucuya girmeleri otomatik olarak yasaklanmaktadır.

Satış

Oyun dünya genelinde en çok oynanan çok oyunculu aksiyon oyunudur. Counter-Strike'ın Aralık 2008 itibariyle satış rakamları:[2]
  • Counter-Strike: 4.2 milyon
  • Counter-Strike Condition Zero: 2.9 milyon
  • Counter-Strike Source: 2.1 milyon

    Oyunun etkileri

    • Almanya'da bir öğrenci atıldığı okula giderek 16 kişiyi öldürdü. Öğrencinin bilgisayarında yapılan aramada yüklü olan tek oyun Counter-Strike'tı. Arkadaşları oyundan etkilenmiş olabileceğini söyledi. [3]
    • Denizli'de biri 14 diğeri 10 yaşındaki iki kuzen, oyundaki savaş sahnelerini canlandırmak için gerçek av tüfeği kullandılar. Silahın ateş alması sonucu 10 yaşındaki çocuk öldü.[3]

      Sunucu Kurulumu

      Öncelikle SSH Bağlantı programı (PuTTy) aracılığıyla Dedicated sunucumuza root girişi yapıyoruz ve o siyah ekrana sırasıyla aşağıdaki anlatımımdaki gibi komutları yazarak kurulumu gerçekleştiriyoruz.
      Oyunun kurulacağı klasörü oluşturmak için: Kod: mkdir /usr/hlds_l Oluşturulan klasörün içine girmek için: Kod: cd /usr/hlds_l Oyunun kurulumunda yardımcı olacak setup' ın klasöre indirilmesi için: Kod: wget http://cs.net.tr/downloads/steam.tar.gz İnternet bağlantı hızınıza bağlı olarak dosyanın sunucuya çekilmesi biraz zaman alabilir.
      Klasöre çekilen setup' ın tar.gz' den çıkarılması için: Kod: tar -zxvf steam.tar.gz Çıkarılan setup' ın çalıştırılmasını sağlayabilmek için yazma izninin verilmesi için: Kod: chmod +x steam Setup' ın çalıştırılması için: Kod: ./steam Setup çalıştırıldıktan sonra aşağıdaki gibi yazılar çıkması gerekir. HTML-Kodu: Checking bootstrapper version … Getting version X of Steam HLDS Update Tool Downloading. . . . . . . . . . . Steam Linux Client updated, please retry the command Sıra geldi oyun dosyalarının sunucuya indirilmesine bunun için: Kod: ./steam -command update -game valve -dir . İşlem bittikten sonra tekrar aynı komutu yazın ve göreceksiniz ki siyah ekranda hızlı bir şekilde sayılar alt alta sıralanacak. Yine dosyaların sunucuya çekilmesi internet bağlantı hızınıza bağlı olarak biraz zaman alacaktır.
      Şimdi cs oyun dosyalarının sunucuya çekilmesi için: Kod: ./steam -command update -game cstrike -dir . Yine siyah ekranda hızlı bir şekilde sayılar alt alta sıralanacak. Dosyaların sunucuya çekilmesi internet bağlantı hızınıza bağlı olarak biraz zaman alacaktır.
      Kurulum tamamlandı ve şimdi bazı ufak ve önemli ayarlamaların yapılması ile oyunun başlatılmasını anlatalım.
      Oyunun hostname adının değiştirilmesi için aşağıdaki komutları yapınız.
      Kod: cd /usr/hlds_l/cstrike Kod: nano server.cfg çıkan text editörden hostname yazısını bulun ve " (tırnak) içinde yazan yazıyı kendi istediğiniz (klan ismi olabilir, takım ismi olabilir) yazı ile değiştirin. Sonra ctrl + o' ya basıp enter' layın ve ctrl + x' e basıp çıkın.
      Sıra geldi oyunun çalıştırılmasına...
      Kod: touch calistir Kod: chmod 777 calistir Kod: nano calistir çıkan text editor'e
      Kod: ./hlds_run -game cstrike +ip 213.128.80.211 -nomaster +maxplayers 22 +map de_dust2 & yazıp ctrl+o'ya basıp enter'a basıp sonra ctrl+x'e basıp çıkın.
      (+ip kısmından sonraki yere hangi ip'de çalışmasını istiyorsanız onu yazın, +maxplayers' dan sonraki kısma sunucunun kaç kişilik olmasını istiyorsanız onu yazın)
      ve sonrasında
      Kod: ./calistir yazıp enter' a basın. Oyun sunucunuz çalışmaya başlayacaktır.

      Kaynaklar

      1. ^ Merlinin Kazanı
      2. ^ Remo, Chris (2008-12-03). "Analysis: Valve's Lifetime Retail Sales For Half-Life, Counter-Strike Franchises". Gamasutra. http://www.gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=21319.
      3. ^ a b Counter-Strike Vakaları

        Dış bağlantılar

         


       


 


 


 

 

Metin2

Metin2, çok oyunculu online istemci MMORPG rol yapma oyunudur. 2005 yılının Mart ayında Ymir Entertainment Co. Ltd. şirketi tarafından Kore'de yayına başladı.[5]2006 yılında Gameforge 4D GmbH tarafından satın alındı ve 17 dilde hizmet vermeye başladı. Oyunun Türkiye sunucularında toplam 45 sunucu bulunmaktadır.


















Tarih

Oyun 2005'in Mart ayında Kore ve Çin'de yayına başladı. Aralık 2006'da Gameforge tarafından satın alındı ve ilk dili Almanya'da beta olarak açıldı buda oyunun Avrupa daki ilk sunucusudur. Mayıs 2007'de tam betalıktan kalkıp diğer 17 dilde yayına geçti. Avrupa'da 58.000.000 aktif kullanıcıyla dünyada toplam 150.000.000 kullanıcıya sahiptir. 2007 Mayıs ayında ücretlenmler düzenlendi ve micropayments sistemi etkinleştirildi.
Ocak 2009'da Metin2 hakkında çok şikayetler gelmeye başladı. Bunların başında hesap çalınmaları ve soygunları gibi önemli şikayetler gelmiştir. Bunun için Gameforge bir hukuk sistemiyle olaya el koymuştur ve bundan sonra hesap çalanlar derecesine göre hukuk karşısında cezalandırılacaktı.[6] Oyun 31 Mart 2009'dan itibaren Kuzey Amerika yönetimi Z8Games'e devredildi.[2] 3 Eylül 2009'da ise Singapur yönetimi TEC- İnteraktif'e geçmiştir.[3]


Konusu ve amacı

 

Metin2'nin konusu üç büyük imparatorluğun savaşını anlatan bir uzakdoğu hikâyesidir. İlk olarak sadece hayvan ve bitki hayatı vardı ve bir gök taşı gelip vahşi hayatı kırıp üç imparatorluğun sınırlarını çizdi. Oyunda amaç ise savaşarak kendini geliştirmektir.

Karakter sınıfları

Her oyuncu karakterini oluştururken kendine bir sınıf seçer bunlar: Savaşçı, ninja, sura ve şamandır.

Her oyuncu karakterini oluştururken kendine bir sınıf seçer bunlar: Savaşçı, ninja, sura ve şamandır.
  • Savaşçı: Becerileri ve ağır zırhlarıyla savaşçılar yakın dövüş konusunda büyük rol oynarlar. Güçlerini kuvvetli fiziksel yapılarındanve dengeli zihinsel yapılarından alırlar.Seçtikleri özelliğe göre yavaş olan çift el silahlarıyla rakiplerini yıkıma uğratabilir veya çok daha hızlı olan kılıç ve kalkanlarını beceriyle kullanarak kendilerini savunabilirler.[7]

  • Ninja: Ninjalar pusu kurarak saldırabilen profesyonel suikatçilerdir. Hızı ve hareketliliği sağlamak için hafif zırhlar giyerler.Kendilerini bu yeteneklere adadıkları için, Ninjalar hançer ve yay kullanan usta dövüşçülerdir. Aynı zamanda kılıç da kullanabilen ninjalar oyunda 3 farklı silah kullanabilen tek karakterdir.[7]

  • Şaman: Şamanlar zekidirler ve güçlü büyülerini kulanırlar. Savaşırken ve arkadaşlarına destek olurlarken, onların mistik güçleri çok etkilidir.Bu yeteneklerdeki uzmanlıkları sayesinde, bir Şaman saldırıların gücünü artırabilir ya da iyileştirme gücü sayesinde başka oyuncuların canını doldurabilir veya alınan hasarı azaltacak büyüler yapabilirler.[7]

  • Sura: Suralar Kötülük Tohumunu kollarında büyütmeye karar verdiklerinde sihirli güçler kazanan Savaşçılardır. Bu nedenle yakın dövüş savaşçılarına karşı ustadırlar uzak mesafeden sihir ile saldırı yapabilirler.Bu yeteneklere olan gereksinimlerinin sonucu olarak, saldırı sihirlerini güçlendirebilirler ya da ek destek büyüleri kazanabilirler.Alınan hasarı azaltan ve rakibe sürekli hasar veren büyülere sahip olan suralar sadece kılıç kullanabilirler.[7] 

    İmparatorluklar

    • Chunjo İmparatorluğu: Chunjo-İmparatorluğu kıtanın batı kısmında yerleşmiştir. Ruhsal liderleri tarafından kontrol edilen teokratik bir imparatorluktur. Eski imparatorun kuzeni Yoon-Young tarafından kurulmuştur. Yoon-Young Metin Taşlarının tehlikesini önceden keşfedebilmek için karısının devasa büyülü güçlerinden yardım aldı. Defalarca kez Metin Taşlarına karşı bir çözüm arayışının başlatılmasını önerdi ancak her defasında görmezden gelindi. Sonunda eski imparatorluğa karşı asi bir kardeşliğe liderlik etti. Eski imparatorun tahttan indirilmesinden sonra, Chunjo Doğulu ve Güneyli imparatorluklarla hala savaş halinde oldu. Amaçları ise tüm kıtanın kontrolünü ele geçirmek ve Metin Taşlarının artan gücünü engellemek.[8]

  • Jinno İmparatorluğu: Jinno-İmparatorluğu kıtanın doğu kısmında yer alır. Bu İmparatorluk askeri güce dayalı kurulmuştur ve halkı agresif ve savaşçıdır. Jinno İmparatorluğunun lideri son imparatorun oğlu Ee-Ryoong ' dur. O eski imparatorluğu askeri gücüyle yeniden birleştirebileceğine inanır. Metin Taşlarının anlamı ve etkileri ile ilgili korkular resmi olarak görmezden gelinmiştir. Ancak gizli düşüncelerinde Ee-Ryoong Metin Taşlarının ölümcül gücünü kendi planlarını gerçekleştirmek için kullanmanın yollarını aramaktadır.[8]

  • Shinsoo İmparatorluğu: Shinsoo İmparatorluğu kıtanın güney kısmında yer alır. En önemli aktiviteleri ticarettir.
Yoon-Yoing tarafından eski imparatorluğun dağılmasından sonra doğuyla yapılan ticari bir anlaşma sonucu kurulmuştur. Shinsoo batı imparatorluklarıyla anlaşmazlıklar yaşamaktadır ve ticaret yolu tehlikelerle dolu olabilir. Metin Taşlarının tehlikesini farkettiklerinde, tüccarlarda silahlandılar. Amaçları: Kendilerini batıdan gelecek saldırılara karşı korumak, ticaret yolunu tekrar açmak ve eski imparatorluğu kendi iradelerinde yeniden bir araya getirmektir.[8]

Ödülleri 

 

Bu Blog Sizce Nasıl

Powered By Blogger

İzleyiciler

Bu Blogda Ara